Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden zakelijk

van de besloten vennootschap Het Kabinet B.V., gevestigd te Bunnik, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30113738.

Artikel 1: Definities
In deze algemene voorwaarden (‘Algemene Verkoopvoorwaarden’) wordt verstaan onder: Het Kabinet: Het Kabinet B.V. gevestigd te Bunnik.
Producten: zaken alsmede diensten. Opdrachtgever/wederpartij: degene die Producten wenst af te nemen van Het Kabinet en handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf. Overeenkomst: iedere overeenkomst tussen Het Kabinet en Opdrachtgever ter zake de levering van Producten alsmede elke aanvulling of wijziging daarop. Hierna ieder afzonderlijk ook te noemen: “Partij” en gezamenlijk te noemen: “Partijen”.


Artikel 2:
Toepasselijkheid
2.1 De onderhavige voorwaarden zijn van toepassing op al de aanbiedingen van Het Kabinet en op alle door Het Kabinet gesloten overeenkomsten, inclusief alle onderhandelingen die Het Kabinet voert voorafgaand aan de totstandkoming van een overeenkomst.

2.2 Afwijkingen van deze voorwaarden gelden slechts, indien deze schriftelijk tussen partijen zijn overeengekomen. Eventuele afwijkingen gelden alleen voor die overeenkomst waarbij ze gemaakt zijn; voor het overige blijven de onderhavige voorwaarden onverminderd van kracht.


Artikel 3: Aanbiedingen

3.1 Alle prijsopgaven en aanbiedingen van Het Kabinet zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders door Het Kabinet is vermeld. Vermelding van maten en/of gewicht, van afbeeldingen en/of tekeningen, van technische en/of chemische specificaties, kleur, soort, hoeveelheid, samenstelling en kwaliteit moeten worden beschouwd als indicatief en bij benadering aangegeven.

3.2 Prijsopgaven en aanbiedingen zijn gebaseerd op de door de wederpartij aan Het Kabinet verstrekte gegevens, tekeningen en daaraan ontleende maten.

3.3 Indien een offerte en/of aanbieding niet tijdig, schriftelijk en volledig is aanvaard, komt er slechts een overeenkomst tot stand indien en voor zover de aanvaarding door wederpartij slechts afwijkt op ondergeschikte punten, waarbij de overeenkomst tot stand komt zonder dat deze ondergeschikte punten daar deel van uitmaken.

3.4. Elke aanbieding is, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, gebaseerd op uitvoering onder normale omstandigheden en gedurende de bij Het Kabinet geldende normale werkuren. Het staat Het Kabinet vrij, tenzij schriftelijk anders overeengekomen, in geval van levering of montage buiten de normale werkuren een toeslag op de leverings- en/of montagekosten te berekenen van:

A. 30% op normale werkdagen na 17:00 uur en voor 20:00 uur;
B. 40% op normale werkdagen tussen 20:00 uur en 07:00 uur;
C. 60% op zaterdagen;
D. 100% op zon – en feestdagen.


Artikel 4: Totstandkoming overeenkomsten

4.1 Een overeenkomst tussen partijen komt eerst tot stand doordat namens Het Kabinet door daartoe bevoegde personen de totstandkoming van de overeenkomst schriftelijk is bevestigd aan de wederpartij. Indien Het Kabinet ter bevestiging van een overeenkomst een orderbevestiging aan de wederpartij toezenden of afgeven, bevat deze orderbevestiging de enige en juiste weergave van hetgeen overeengekomen is, tenzij de wederpartij binnen 8 dagen na de datum van de orderbevestiging de juistheid van deze orderbevestiging schriftelijk betwist. Ook in geval van betwisting is tussen partijen een overeenkomst tot stand gekomen, maar zullen partijen met elkaar in overleg treden over om overeenstemming te bereiken op de door de wederpartij aangegeven onjuistheden. Gedurende dit overleg heeft Het Kabinet het recht de overeenkomst te ontbinden, zonder gehouden te zijn tot vergoeding van enige kosten of schade.

4.2 Indien de overeenkomst tot stand is gekomen heeft Het Kabinet het recht om onverwijld na afgifte van de orderbevestiging aan de wederpartij schriftelijk te berichten dat de overeenkomst niet of slechts gewijzigd kan worden uitgevoerd. Indien Het Kabinet bericht dat de overeenkomst slechts gewijzigd kan worden uitgevoerd dient de wederpartij binnen 8 dagen na ontvangst van Het Kabinet daartoe strekkend bericht schriftelijk te bevestigen dat hij uitvoering van de gewijzigde overeenkomst verlangt.

4.3 Indien door Het Kabinet een begin van uitvoering is gemaakt en/of indien door de wederpartij een aanbetaling heeft plaatsgevonden naar aanleiding van een door Het Kabinet toegezonden schriftelijk stuk, dan geldt de inhoud van dit stuk als hetgeen tussen partijen is overeengekomen.


Artikel 5: Rechten van intellectueel eigendom

5.1 De overeenkomst strekt niet tot overdracht van intellectuele eigendomsrechten.

5.2 Het Kabinet behoudt het model- en/of auteursrecht en alle overige rechten van intellectueel eigendom op, en de eigendom van, alle bij de aanbieding en/of bij de uitvoering van de overeenkomst verstrekte documenten, ontwerpen, afbeeldingen, foto’s, catalogi, tekeningen, monsters, stalen en modellen. Alle door Het Kabinet aan de wederpartij verstrekte zaken dienen binnen 8 dagen na een verzoek onzerzijds onverwijld te worden teruggegeven.

5.3 Afbeeldingen, foto’s, catalogi, tekeningen, ontwerpen, monsters, stalen, modellen, etc. mogen niet worden gekopieerd of vermenigvuldigd noch aan derden ter beschikking worden gesteld.

5.4 De wederpartij vrijwaart Het Kabinet tegen elke rechtsvordering van een derde die gebaseerd is op of verband houdt met de bewering dat door de wederpartij zelf ontwikkelde tekeningen, modellen en dergelijke inbreuk maken op een geldend recht van intellectuele of industriële eigendom.

5.5 Indien en voor zover in rechte wordt vastgesteld dat de door Het Kabinet aan de wederpartij geleverde zaken inbreuk maken op enig geldend auteurs- en/of modelrecht van derden, dan zal Het Kabinet de zaken terugnemen tegen vergoeding van de door de wederpartij betaalde koopprijs minus de gangbare afschrijving na aanschafdatum. Deze vergoeding van de koopprijs is de enige remedie van de wederpartij ter zake.


Artikel 6: Levering

6.1 Levertijden en termijnen, waarbinnen overeengekomen werkzaamheden moet worden uitgevoerd, worden door Het Kabinet slechts bij benadering aangegeven en gelden niet als fatale termijnen, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

6.2 Het Kabinet is in geen enkel opzicht aansprakelijk voor overschrijding van de levertijden of termijnen, door welke oorzaak dan ook. Overschrijding van de levertijden of termijnen verplicht Het Kabinet niet tot enige vergoeding en geeft wederpartij niet het recht de overeenkomst te ontbinden of afname te weigeren, dan wel zich op opschorting te beroepen van enige verplichting.

6.3 Het Kabinet behoudt zich het recht voor te leveren in gedeelten (deelleveranties) welke afzonderlijk kunnen worden gefactureerd.

6.4 De wederpartij is verplicht de gekochte zaken af te nemen op het moment van levering. Indien de wederpartij de afname weigert of nalatig is met het verstrekken van informatie of instructies, noodzakelijk voor de levering, zullen de zaken worden opgeslagen voor risico van wederpartij. De wederpartij dient in dat geval de opslagkosten te betalen, onverminderd het recht van Het Kabinet om alsnog nakoming en/of schadevergoeding te vorderen en over te gaan tot ontbinding van de overeenkomst.

6.5 Indien op verzoek van de Opdrachtgever de levering wordt uitgesteld tot na de leveringsdatum, dan wel indien de Opdrachtgever verzoekt tot levering van de Producten voor de leveringsdatum dan heeft het Kabinet recht op vergoeding van de voor haar door dit uitstel respectievelijk door deze bespoediging voortvloeiende kosten, alsmede van vergoeding van de wettelijke rente over de prijs van de in het uitstel betrokken Producten. Uitstel van levering schort de betalingsverplichting van de Opdrachtgever niet op. Het Kabinet behoudt zich het recht voor om uit de vertraging voortvloeiende schade te vorderen.

6.6 Afwijkingen in het geleverde of het (eind)resultaat ten opzichte van hetgeen is overeengekomen zijn geen reden voor afkeuring, korting, schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst, wanneer deze afwijkingen, alle omstandigheden in aanmerking genomen, in redelijkheid van ondergeschikte betekenis zijn.

6.7 In geval van overmacht wordt de verplichting van Het Kabinet tot levering of tot uitvoering opgeschort, totdat de oorzaak van deze overmacht is opgeheven. Als overmacht wordt ondermeer, doch niet uitsluitend, beschouwd: werkstaking (georganiseerd of ongeorganiseerd), oorlog, overheidsmaatregelen, bedrijfsstoringen, epidemie, pandemie, liquidatie, machinebreuk, brand of andere onvoorziene omstandigheden, liquidatie van of enige tekortkoming door een leverancier of hulppersoon, tengevolge waarvan Het Kabinet, haar leveranciers, of door Het Kabinet ingeschakelde derden niet of niet tijdig aan haar, respectievelijk hun verplichtingen kunnen voldoen.


Artikel 7: Transport

7.1 Levering en transport van zaken geschiedt af fabriek/magazijn, en dus voor rekening en risico van de wederpartij. Vanaf het moment van totstandkoming van de overeenkomst is het risico van de gekochte goederen voor de wederpartij.

7.2 Ten aanzien van in het buitenland vervaardigde zaken behoudt Het Kabinet zich het recht voor zelf de inklaring te bewerkstelligen.

7.3 Transport van Het Kabinet geleverde goederen geschiedt altijd voor rekening en risico van de wederpartij, ook als is overeengekomen dat Het Kabinet het transport verzorgt. Verzekering van de goederen tijdens vervoer komt voor rekening van de wederpartij, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.


Artikel 8: Afroep

8.1 Indien levering op afroep is overeengekomen, is de wederpartij verplicht om binnen twee weken na het sluiten van de overeenkomst c.q. binnen twee weken na datum van de orderbevestiging, de afroeptermijnen schriftelijk aan Het Kabinet op te geven. Indien Het Kabinet niet binnen twee weken de afroeptermijnen schriftelijk heeft ontvangen is Het Kabinet gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, onverminderd haar overige rechten, waaronder het recht om schadevergoeding te vorderen. Ook indien de overeengekomen afroep niet of niet tijdig plaatsvindt is Het Kabinet gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, onverminderd haar overige rechten, waaronder het recht om schadevergoeding te vorderen.


Artikel 9: Montage
9.1 Indien opdracht is verstrekt door Opdrachtgever voor montage en Het Kabinet heeft deze opdracht schriftelijk aanvaard dan wordt geacht dat deze montagewerkzaamheden kunnen geschieden onder normale werkomstandigheden en gedurende voor de montagedienst van Het Kabinet geldende normale werkuren. Indien de werkzaamheden (geheel of ten dele) moeten plaatsvinden buiten de normale werkuren, dan kan Het Kabinet de toeslag zoals vermeld in artikel 3 lid 4 in rekening brengen.

9
.2 Waar nodig, zijn de montagewerkzaamheden gebaseerd op vooraf aan de Opdrachtgever gezonden tekeningen dan wel op basis van de door de Opdrachtgever ter beschikking gestelde en door Het Kabinet goedgekeurde lay-out tekeningen. De hierin opgegeven maten en gegevens dienen door de Opdrachtgever in het werk te worden gecontroleerd. Afdrukken van de betreffende tekeningen worden door de Opdrachtgever voor akkoord ondertekend en aan Het Kabinet geretourneerd. De beoordeling van geschiktheid van de constructie van het gebouw, waarin de Producten worden gemonteerd, is een verantwoordelijkheid van de Opdrachtgever.

9.3 Onverminderd het bepaalde in lid 1 zorgt de Opdrachtgever voor eigen rekening en risico: A. dat de benodigde werkzaamheden, welke niet tot de opdracht van Het Kabinet behoren, zoals (elektriciens-), hak-, breek-, metsel-, beton-, stukadoors-, en/of schilderwerk of andere dergelijke werkzaamheden op de juiste wijze en tijdig voor de geplande leveringstermijn zijn verricht;

B. dat licht- en krachtstroom op redelijke afstand beschikbaar zijn, dat de door derden of klant aan te leveren materialen aanwezig zijn in de buurt van de betreffende werklocatie, en dat de ruimten waarin gewerkt dient te worden schoon, droog en voldoende verwarmd zijn;

C. dat de aangevoerde Producten met een voor plateauwagens of pallettrucks voldoende grote lift naar de plaats van montage kunnen worden vervoerd. Andere werkzaamheden door derden en de Opdrachtgever dienen een ongestoorde voortgang van het transport door het gebouw en/of de aaneengesloten montage niet te verhinderen;

D. dat de aangevoerde, doch nog niet gemonteerde Producten, alsmede de gereedschappen, kunnen worden opgeslagen in af te sluiten ruimten, welke geëigend zijn voor de opslag van deze Producten en gereedschappen.

Als de Opdrachtgever nalatig is in het nakomen van de hiervoor omschreven verplichtingen, is Het Kabinet gerechtigd de uitvoering van de werkzaamheden op te schorten en de meerkosten die voor haar ontstaan, aan de Opdrachtgever in rekening te brengen.

9.4 In geval van tijdverlies als gevolg van vermissing van montagemateriaal of gereedschap of een oorzaak, waarvoor Het Kabinet niet verantwoordelijk is, wordt een zodanige verlenging van de levertijd toegestaan als, alle omstandigheden in aanmerking genomen, redelijk is

9.5 De Opdrachtgever is aansprakelijk voor beschadiging van Producten of gereedschappen van Het Kabinet, haar werknemers en de door haar ingeschakelde derden, alsmede voor vermissing hiervan, behoudens opzet of grove schuld aan de zijde van Het Kabinet.


Artikel 10: Zekerheidstelling
10.1 het Kabinet is steeds gerechtigd om voorafgaand aan levering of enige andere nakoming van haar verplichtingen, zekerheidsstelling te verlangen in de vorm van het stellen van een bankgarantie voor de nakoming van de betalingsverplichtingen.

10.2 Weigert de wederpartij de door Het Kabinet gevraagde zekerheid te verschaffen, dan is Het kabinet gerechtigd haar verplichtingen uit de overeenkomst op te schorten totdat de gevraagde zekerheid is verschaft dan wel de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, onverminderd haar overige rechten, waaronder het recht om schadevergoeding te vorderen.


Artikel 11: Hulppersonen

11.1 het kabinet heeft te allen tijde het recht om opgedragen werkzaamheden of orders geheel of gedeeltelijk door derden te laten uitvoeren of bij Het Kabinet gekochte goederen door derden te laten leveren.


Artikel 12: Verhindering wederpartij

12.1 Indien door verhindering van de wederpartij overeengekomen werkzaamheden en/of leveringen niet op de overeengekomen tijd kunnen worden uitgevoerd, is de wederpartij verplicht de daaruit voortvloeiende kosten en schade aan Het Kabinet te vergoeden.


Artikel 13: Aansprakelijkheid

13.1 Indien garantie is overeengekomen, dan is de aansprakelijkheid van Het Kabinet jegens de wederpartij, met uitzondering van het bepaalde in de volgende artikelleden, beperkt tot de nakoming van de garantieverplichtingen als omschreven in artikel 16.

13.2 Indien de nakoming van de verplichtingen van Het kabinet, enige toerekenbare tekortkoming of enig ander feit mocht leiden tot aansprakelijkheid, dan zal die aansprakelijkheid steeds beperkt zijn tot vergoeding van directe schade tot het bedrag dat in het desbetreffende geval door de verzekeraar van Het Kabinet onder de toepasselijke aansprakelijkheidsverzekering wordt uitgekeerd, met in begrip van het eigen risico dat Het Kabinet in het desbetreffende geval in verband met die aansprakelijkheidsverzekering draagt.

13.3 In het geval – om welke reden dan ook – geen uitkering op grond van de in lid 2 van dit artikel bedoelde aansprakelijkheidsverzekering mocht plaatsvinden, zal de aansprakelijkheid van Het kabinet voor directe schade in geen geval meer bedragen dan het bedrag dat Het Kabinet in verband met de overeenkomst aan de wederpartij in rekening hebben gebracht waarbij de totale vergoeding voor directe schade nimmer meer zal bedragen dan EUR 10.000,- per gebeurtenis of serie van gebeurtenissen met een gemeenschappelijke oorzaak.

13.4 Onder directe schade als bedoeld in lid 2 en 3 wordt verstaan: (1) de kosten voor het repareren of vervangen van de goederen die door Het kabinet aan de wederpartij zijn geleverd onder de overeenkomst; (2) schade direct toegebracht aan stoffelijke zaken (“zaakschade”); (3) redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade voor zover betrekking hebbende op de directe schade zoals hier bedoeld is; en (4) redelijke en aantoonbare kosten die de wederpartij heeft gemaakt ter voorkoming of beperking van de directe schade zoals hier bedoeld.

13.5 Aansprakelijkheid voor indirecte schade of gevolgschade wordt onder alle omstandigheden uitgesloten.

13.6 De omvang van de in enig geval te betalen schadevergoeding is voorts op de volgende wijze beperkt:

a.     Schade als gevolg van bedrijfsstoring, derving van winst of omzet, immateriële schade, gemiste kansen en aantasting van de goede naam e.d., ongeacht door welke oorzaak dan ook ontstaan komen niet voor vergoeding in aanmerking. De wederpartij dient zich desgewenst tegen deze schade te verzekeren.

b.     Het Kabinet is niet aansprakelijk voor schade, die ontstaat ten gevolge van ander gebruik dan waarvoor de zaken zijn bestemd en met welk doel de zaken bij Het Kabinet zijn gekocht.

13.7 De in de voorgaande leden bedoelde uitsluitingen en beperkingen komen te vervallen indien en voor zover de schade het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid door Het Kabinet.

13.8 De wederpartij zal Het Kabinet vrijwaren van elke aanspraak van derden tot schadevergoeding jegens Het Kabinet ter zake van de gekochte zaken.

13.9 Iedere vordering tegen Het Kabinet op basis van een met Het Kabinet gesloten overeenkomst vervalt door het enkele verloop van een jaar. De vervaltermijn begint op de dag volgend op die waarop de wederpartij met de schade bekend is geworden.


Artikel 14: Prijzen

14.1 Overeengekomen prijzen zijn gebaseerd op de prijzen van de grondstoffen, materialen, vervoerskosten, loonkosten etc., geldend op de dag van totstandkoming van de overeenkomst. Het Kabinet heeft het recht redelijke kostenstijgingen door te berekenen, voor zover zij plaats vinden na de datum van de offerte, ook al was deze verhoging te voorzien ten tijde van het doen van onze aanbieding. Deze prijsverhoging zal door middel van een schriftelijke mededeling aan de wederpartij worden kenbaar gemaakt.

14.2 Alle vermelde of opgegeven prijzen zijn exclusief omzetbelasting (btw) en andere heffingen welke van overheidswege zijn of worden opgelegd. Alle prijzen zijn in Euro’s en de wederpartij dient alle betalingen in Euro’s te voldoen.


Artikel 15: Eigendomsvoorbehoud

15.1 Het eigendom van geleverde zaken wordt door Het Kabinet uitdrukkelijk voorbehouden totdat volledige betaling, daarbij inbegrepen de vergoeding van schade, kosten en rente, ook van eerdere en latere leveringen en verrichte diensten, heeft plaatsgevonden.

15.2 De wederpartij kan op geen enkele wijze over geleverde zaken beschikken, zo lang zij niet volledig aan haar verplichtingen tegenover Het Kabinet heeft voldaan.

15.3 De wederpartij verplicht zich om geleverde zaken op eerste verzoek aan Het Kabinet ter beschikking te stellen en verleent reeds nu onherroepelijk machtiging aan Het Kabinet of een door Het Kabinet aan te wijzen persoon of personen om de plaats, waar die zaken zich bevinden, te betreden, of te berijden teneinde die zaken mee te nemen.

Artikel 16: Garantie
16.1 Garantie wordt door Het Kabinet slechts verleend voor zover dit uitdrukkelijk schriftelijk is overeengekomen en strekt zich slechts uit tot het voor onze rekening herstellen van de fout of tekortkoming door reparatie van het geleverde of vervanging daarvan. Garantie wordt slechts verleend met betrekking tot de constructie en een beroep daarop wordt enkel gehonoreerd indien de wederpartij heeft aangetoond dat deze niet voldoet aan de in het normale verkeer daaraan te stellen eisen. Tenzij anders is overeengekomen zal de garantie gelden tot twaalf maanden na aflevering.

16.2 In plaats van reparatie van het geleverde of vervanging kan Het Kabinet ook naar eigen keuze besluiten tot (al dan niet gedeeltelijke) ontbinding van de overeenkomst in combinatie met pro rata restitutie van het door de wederpartij reeds betaalde en alsdan zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn.

16.3 Elke aanspraak op garantie vervalt indien geleverde zaken door of vanwege de wederpartij onoordeelkundig zijn behandeld of verwerkt, met name indien in strijd is gehandeld met door of vanwege Het kabinet verstrekte technische specificaties of aanwijzingen, of indien door of vanwege de wederpartij bewerkingen of veranderingen zijn aangebracht in geleverde zaken, of indien de geleverde zaken door of vanwege de wederpartij voor een ander doel dan de kennelijke bestemming zijn gebruikt.

16.4 Indien de wederpartij gedurende de garantietermijn reparaties of veranderingen zonder voorafgaande toestemming van Het Kabinet verricht of laat verrichten, of niet aan haar betalingsverplichtingen voldoet, vervalt onmiddellijk de garantie.


Artikel 17: Reclamaties
17.1 De wederpartij dient direct bij aflevering de geleverde zaken te controleren. Indien de wederpartij geen beschadigingen constateert aan de verpakking van de zaken dan wordt ervan uit gegaan dat de zaken in goede staat waren bij aflevering, behoudens tegenbewijs van de wederpartij.

17.2 Reclamaties dienen schriftelijk en onder nauwkeurige opgave van de aard en de grond van de klacht(en) te geschieden binnen acht dagen na ontvangst van de door Het Kabinet geleverde zaken, danwel binnen acht dagen na voltooiing van de uitgevoerde werkzaamheden, zulks op straffe van verval van het recht om zich op enig gebrek of onjuistheid van het geleverde of het uitgevoerde te beroepen, behoudens voor zover een schriftelijke garantie als bedoeld in het vorige artikel zou zijn verleend. Na het verstrijken van de termijn wordt de wederpartij geacht het geleverde te hebben goedgekeurd.

17.3 Wordt de reclamatie door Het Kabinet gegrond bevonden, dan gaat de verplichting van  Het Kabinet niet verder dan toezending van een vervangende leverantie c.q. kosteloos herstel van een door Het Kabinet gemaakte fout of tekortkoming, waarbij transportkosten buiten Nederland zijn uitgesloten. Wij kunnen evenwel ook besluiten te handelen conform het bepaalde in artikel 16.2.

17.4 Reclameren of een beroep op de garantie geven de wederpartij niet het recht de betalingsverplichting op te schorten.


Artikel 18: Annulering
18.1 Voorafgaand aan het moment van levering kan de wederpartij zijn bestelling schriftelijk annuleren, waarna de overeenkomst zal worden ontbonden. In voorkomend geval is de wederpartij een schadevergoeding Het Kabinet verschuldigd ter hoogte van:

  • 90% van hetgeen de wederpartij bij uitvoering van de overeenkomst had moeten betalen indien de annulering van een overeenkomst door de wederpartij geschiedt, terwijl de leveringsdatum aan de wederpartij is medegedeeld.
  • 30% van hetgeen de wederpartij bij uitvoering van de overeenkomst had moeten betalen indien nog geen leveringsdatum aan de wederpartij is meegedeeld op het moment van annulering door de wederpartij;


18.2 In afwijking van het bepaalde in artikel 17.1 geldt dat indien er ten behoeve van de wederpartij maatwerk of bijzondere zaken zijn ontwikkeld en/of besteld, de schadevergoeding bij annulering 100% bedraagt van hetgeen de wederpartij bij uitvoering van de overeenkomst had moeten betalen, ongeacht de reden of het moment van annuleren.

18.3 De in dit artikel genoemde percentages zijn vaststaand, tenzij Het kabinet aantoont dat de daadwerkelijk geleden schade groter is.

18.4 In het geval dat Het Kabinet op het moment van annuleren reeds kosten is verschuldigd aan derden, zoals aan toeleveranciers, in verband met uitvoering van de overeenkomst, dan zal Het Kabinet deze kosten in alle gevallen volledig doorbelasten aan de wederpartij, dit naast de vergoeding als bedoeld in lid 1 waarbij het totale door de wederpartij te betalen bedrag uiteraard nimmer meer zal bedragen dan hetgeen de wederpartij bij uitvoering van de overeenkomst had moeten betalen.

Artikel 19. Facturering & Betaling
19.1 Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, zal facturering als volgt geschieden:
1. 30% bij de opdrachtbevestiging; 2. 60% 2 weken voor levering; 3. 10% zodra de levering van de Producten af fabriek heeft plaatsgevonden.

19
.2 Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, dient betaling te geschieden op de door het Kabinet aangegeven wijze binnen 8 dagen na factuurdatum, zonder verrekening uit welke hoofde dan ook.

19.3 In geval van niet-tijdige betaling van een factuur is de wederpartij, zonder verdere ingebrekestelling, in verzuim en worden alle betalingsverplichtingen van wederpartij onmiddellijk opeisbaar. Dit is ook het geval indien wederpartij in staat van faillissement wordt verklaard of surséance van betaling aanvraagt. In dat geval is de Opdrachtgever vanaf de dag van het verzuim een vertragingsrente verschuldigd ter hoogte van de wettelijke rente vermeerderd met 3%, waarbij een gedeelte van een maand voor een gehele maand wordt gerekend. Telkens na afloop van een jaar wordt het bedrag waarover de rente wordt berekend, vermeerderd met de over dat jaar verschuldigde rente. De peildata zijn: 1 januari voor de eerste helft van een kalenderjaar en 1 juli voor de tweede helft van een kalenderjaar.

19.4 Indien de Opdrachtgever niet tijdig aan zijn betalingsverplichtingen voldoet, is hij bovendien de buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd. Deze kosten belopen tenminste 15% van de nog verschuldigde hoofdsom met een minimum van €50,- (zegge: vijftig euro). Het Kabinet is slechts gehouden de gemaakte kosten te bewijzen voor zover die het in de voorafgaande zinnen bedoelde bedragen/percentages te boven gaan.

19.5 Door de Opdrachtgever gedane betalingen strekken steeds eerst ter voldoening van alle verschuldigde rente en kosten en vervolgens van opeisbare facturen welke het langst openstaan, zelfs al vermeldt de Opdrachtgever dat die voldoening betrekking heeft op een latere factuur.

19.6 Indien en voor zover er volgens de Opdrachtgever gebreken kleven aan een geleverd product, is hij niet gerechtigd betaling te weigeren of zijn betalingsverplichting op te schorten met betrekking tot Producten uit dezelfde zending of levering waaromtrent geen klachten kenbaar zijn gemaakt.

19.7 De Opdrachtgever is verplicht om op eerste verzoek van Het Kabinet terstond en in de door Het Kabinet gewenste vorm zekerheid te stellen en deze zo nodig aan te vullen voor alle verplichtingen van de Opdrachtgever. Zolang de Opdrachtgever hieraan niet voldoet is Het Kabinet gerechtigd haar verplichtingen op te schorten.

19.8 Het Kabinet kan een kredietwaardigheidscontrole uitvoeren bij elke nieuwe Opdrachtgever en bij elke nieuwe Overeenkomst of order bij een bestaande Opdrachtgever. Indien Opdrachtgever niet kredietwaardig blijkt voor een specifieke Overeenkomst of order, dan behoudt Het Kabinet zich het recht voor om met betrekking tot die specifieke Overeenkomst of order af te wijken van het bepaalde in lid 1 van dit artikel.


Artikel 20: Toepasselijk recht

20.1 Op alle overeenkomsten is Nederlands recht van toepassing. De Convention on the International Sale of Goods (CISG), ook wel genaamd het Weens Koopverdrag 1980, is uitdrukkelijk uitgesloten.


Artikel 21: Geschillen

21.1 Alle geschillen uit of naar aanleiding van een overeenkomst of nadere overeenkomsten, zullen uitsluitend worden berecht door de absoluut bevoegde rechter binnen het arrondissement Utrecht.

21.2 Het Kabinet is gerechtigd om een geschil aanhangig te maken bij de rechter, die volgens de gewone regels van relatieve competentie bevoegd is.


Artikel 22: Plaats van uitvoering

22.1 De overeenkomsten worden geacht te zijn uitgevoerd in de plaats van vestiging van Het Kabinet.


Artikel 23: Wijzigingen

23.1 Het Kabinet heeft het recht om (bepalingen uit) de algemene voorwaarden te wijzigen. De wijzigingen treden jegens de wederpartij in werking zodra Het Kabinet de wijzigingen aan de wederpartij hebben medegedeeld. Een gewijzigde versie van de algemene voorwaarden wordt tevens op de website hetkabinetprojecten.nl gepubliceerd.

 
Artikel 24: Taal

24.1 Deze algemene voorwaarden worden gebruikt in meerdere talen. Ingeval van een discrepantie in de teksten, prevaleert de tekst van de Nederlandstalige versie boven de vertaalde versies voor wat betreft de uitleg van de algemene voorwaarden.
 

Artikel 25: Geheimhouding
25.1 Partijen zullen zowel in de precontractuele fase, waaronder mede begrepen het offertestadium, als tijdens de Overeenkomst, als na beëindiging van de Overeenkomst geheimhouding betrachten ten aanzien van alle informatie van vertrouwelijke aard die hen in verband met de aanbieding en Overeenkomst ter kennis komt.

BEL ONS EN START MET DE CREATIE VAN EEN NIEUWE LOOK